Mabo schoorsteentechniek

Wat leveren zonnepanelen op? De voordelen!

Geplaatst op

Het is een veel gestelde vraag, want niet iedereen is op de hoogte van de voordelen van zonnepanelen: wat leveren ze eigenlijk op! Het is uitgerekend dat in het zuiden van Nederland je met zonnepanelen per vierkante meter 150 kWh aan stroom kunt opwekken. Dat is heel wat, maar wat levert dat verder allemaal voor voordelen op? Kijk snel met ons mee en beslis of jij ze ook wilt!

Besparing met zonnepanelen

Er zijn een aantal besparingen mogelijk met zonnepanelen:

  • Je hebt nadat de investering eruit is, een bron van gratis stroom
  • Je kunt ruim 450 euro op jaar basis besparen
  • De energie is duurzaam en klimaat neutraal
  • Je woning krijg meer waarde

Waar plaats je zonnepanelen?

Om voldoende energie te vangen is het slim om de panelen op het zuiden te leggen. Wanneer dat niet lukt zijn het oosten en het westen ook een optie. Zorg dat je de panelen in de goede hoek legt, of laat leggen (dit raden we aan), tussen de 15 en 55 graden is ideaal.

Opbrengst in kWh door de jaren heen

Over het algemeen kunnen we zeggen, dat zonnepanelen de eerste 10 jaar 100% opbrengst hebben, na deze periode nog 90% en na 25 jaar 80% opbrengst. Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je ook echt de garantie dat de opbrengst langs deze lange lijn zo’n 20% zal afnemen. Gek genoeg is de degradatielijn in de praktijk langer. Dat wil zeggen dat de opbrengst hoger zal zijn dan de garantie.

Conclusie

Zonnepanelen hebben door de jaren heen een verandering doorgemaakt, van een vrij log design na panelen die in het dak weggewerkt zijn. Dakpannen met zonnecellen waarmee stroom op te wekken is. Je kunt aardig wat geld besparen met de zonnepanelen. Het grappige is dat de overheid heel blij is met zonnepanelen, zo blij zelfs dat ze volop subsidies geeft om ze op je dak te laten leggen. Vraag na bij de gemeente of kijk op hun site, die van de provincie of het Rijk. Daar zul je de nodige informatie over de verschillende subsidieregelingen kunnen vinden.

Meer lezen?

Op onze site besteden we veel aandacht aan het schrijven van onze artikelen waarmee we je willen informeren en inspireren. Lees over het zelf werkzaamheden uitvoeren aan je dak en beveiligingstips van je huis voor tijdens de zomervakantie. Check onze artikelen snel en doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Steigers voor dakwerken

Een schoorsteen of zonnepanelen zorgt voor extra woningonderhoud, hiervoor moet je natuurlijk veilig het dak op. Voor professionele dakwerken en...

Lees meer

Tips om de waarde van je huis te vergroten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met je huis om de waarde ervan te vergroten. Zaken die veel mensen met huis hebben laten doen en nu veel...

Lees meer

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden