Mabo schoorsteentechniek

Beveiligingstips voor de zomervakantie

Geplaatst op

Tijdens de zomermaanden neemt het aantal inbraken elk jaar weer toe. Mensen zijn lange tijd van huis of laten deuren en ramen openstaan om een fris briesje binnen te krijgen. Voorkom dat er tijdens je vakantie in jouw woning ingebroken wordt.

Tuinonderhoud

Het lijkt misschien wat overdreven, maar uit de status van de tuin kan een inbreker veel opmaken. Lang gras, droogstaande bloempotten en een overwoekerd terras zijn allemaal tekenen dat je als huiseigenaar waarschijnlijk al een tijdje niet thuis bent geweest. Zorg daarom dat je voor vertrek de ramen lapt, het gras maait en de planten water geeft. Alles gaat om de beeldvorming.

Doe alsof je thuis bent

Als het lijkt of je gewoon in huis bent, is je woning al een stuk minder aantrekkelijk voor inbraak. Tegenwoordig kun je met timers eenvoudig imiteren dat je thuis bent. Zorg wel voor een natuurlijk patroon, het zou een beetje gek zijn als alle lichten tegelijkertijd zouden aangaan. Wees ook op de hoogte van de zonsopkomst en ondergang, zodat de lampen nog niet aangaan terwijl het nog helemaal niet donker is.

Installeer camera’s

Tegenwoordig kun je een camera in je deurbel kopen. Ideaal om toch te kunnen reageren op bezoek aan de deur. Inbrekers proberen vaak nog steeds met een smoes te controleren of er iemand thuis is. Als het stil blijft biedt dat kansen om de woning eens verder te onderzoeken. Met de camera kun je vanuit elke locatie ter wereld reageren.

Beperk social media

Het is natuurlijk leuk om je vakantiefoto’s te delen op social media, maar wacht er mee tot je terug bent. Het delen van het inchecken op een vliegveld is bijna een uitnodiging voor een inbreker. Deel je plannen dus alleen mondeling met vrienden en/of familie, maar deel ze niet op social media.

Wil je meer tips om inbraak te voorkomen? Vraag beveiligingstips van een deskundige slotenmaker. Neem voor een slotenmaker in Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn contact op met Slotenmaker Expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden