Mabo schoorsteentechniek

Risico’s van zelf dak werkzaamheden uitvoeren

Geplaatst op

Er zijn mensen die zich niet bewust zijn van de risico’s die er zijn als je zelf op het dak bezig gaat. Ze gaan zonder voorbereidingen op het gebied van veiligheid het dak op en lopen daardoor groot gevaar. In deze blog willen we hierop dieper ingaan. We vertellen je onder meer welke risico’s je loopt wanneer je onvoorbereid het dak opgaat en wat je kunt doen om je eigen veiligheid te garanderen.

Risico’s op het dak

Vooral na regenbuien is het erg gevaarlijk om het dak op te gaan. Zo is de kans op een glijpartij zeker aanwezig, aangezien het dak vochtig en glad kan zijn na regen. Daarnaast blijft ook de grond vaak lange tijd vochtig na een bui. De vochtige grond kan ervoor zorgen dat de ladder wegzakt, aangezien vochtige grond geen hele stabiele ondergrond vormt voor een ladder. Neem dus geen risico en tref goede voorbereidingen op het gebied van veiligheid of neem contact op met een dakdekkersbedrijf om een dakdekker de werkzaamheden op het dak te laten uitvoeren.

Veilig dak werkzaamheden uitvoeren

Het is mogelijk om op een veilige manier aan de slag te gaan op je eigen dak. Wel is het dan belangrijk om je te houden aan bepaalde veiligheidsvoorschriften. Zo moet het dak droog zijn en de ladder op een stabiele ondergrond staan, zoals een grote houten plaat of steen. Verder raden we aan om alleen het dak op te gaan wanneer het licht is, zodat je alles goed kunt zien. Ook is het handig om altijd samen het dak te betreden, zodat je elkaar hulp kunt bieden waar nodig.

Een professionele dakdekker inschakelen

Bij werkzaamheden aan je dak kun je altijd de hulp inschakelen van een professioneel dakdekkersbedrijf. Het grote voordeel hiervan is dat een dakdekker de juiste ervaring, kennis en hulpmiddelen heeft om alle werkzaamheden aan je dak te kunnen uitvoeren. Dak reparaties, dak renovaties en het isoleren van je dak zijn voorbeelden van werkzaamheden waar dakdekkers in gespecialiseerd zijn.

Gerelateerde berichten

Steigers voor dakwerken

Een schoorsteen of zonnepanelen zorgt voor extra woningonderhoud, hiervoor moet je natuurlijk veilig het dak op. Voor professionele dakwerken en...

Lees meer

Tips om de waarde van je huis te vergroten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met je huis om de waarde ervan te vergroten. Zaken die veel mensen met huis hebben laten doen en nu veel...

Lees meer

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden