Mabo schoorsteentechniek

Geld verdienen met goede isolatie: slimme tips

Geplaatst op

Er zijn manieren waarop je geld kunt besparen als het gaat om je energierekening. Vaak wordt een overdreven hoge rekening veroorzaakt door slechte isolatie aan de wanden of het dak. Dakdekker Amsterdam kan je helpen om de problemen op te lossen. In deze blog geven we je een aantal tips om je woning isolatie op orde te brengen. Check ze allemaal en doe er je voordeel mee.

Bespaar eenvoudig

Een familie kan heel gemakkelijk 600 euro in het jaar overhouden als de isolatie op orde is. Dat is vaak niet geval, waardoor er eerder sprake is van verspilling. Laat een oude woning daarom checken door een expert om te kijken waar de kansen liggen om de isolatie te verbeteren.

Subsidie

En natuurlijk horen we je zeggen: ‘maar de kosten voor de isolatie dan?’ En je hebt volkomen gelijk. Punt is, dat er ook subsidieregelingen beschikbaar zijn die je helpen de kosten van de isolatie te dekken. Je moet het dus zien als een investering in een beter milieu en in een lagere energierekening. Ook de prijs van je woning neemt toe met een betere isolatie. Soorten isolatie die je eenvoudig kunt laten aanbrengen:

  • Muurisolatie
  • Dakisolatie
  • Dubbel- of driedubbel glas ramen
  • vloerisolatie

Een dakdekker en glaszetter kunnen je helpen deze zaken rond te maken.

Wat zijn de andere voordelen van een betere isolatie?

In een huis waar de isolatie niet goed is zal een slechter binnenklimaat heersen. Zo kan het er tochten en is er vaak een vochtprobleem. Een probleem met vocht herken je direct aan een muffe lucht in huis. Dit is potentieel gevaarlijk voor de gezondheid. Dus het is zaak dat isolatie zo snel mogelijk aangebracht / vervangen wordt. Met een goede isolatie is het warmer en blijf warmte ook veel beter buiten de deur. Dat scheelt weer energie voor de airco.

Ecologische voetafdruk

Iedere mens laat een ecologisch voetafdruk achter waarmee het milieu belast wordt. Door te kiezen voor een gedegen isolatie help je mee om het milieu te ontzien. Een goed voorbeeld naar je kinderen toe ook.

Meer ontdekken?

Op onze site ontdek je meer leuke tips. Bespaar geld met spouwmuurisolatie en waarom zijn betonplaten populair?

Gerelateerde berichten

Steigers voor dakwerken

Een schoorsteen of zonnepanelen zorgt voor extra woningonderhoud, hiervoor moet je natuurlijk veilig het dak op. Voor professionele dakwerken en...

Lees meer

Tips om de waarde van je huis te vergroten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met je huis om de waarde ervan te vergroten. Zaken die veel mensen met huis hebben laten doen en nu veel...

Lees meer

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden