Mabo schoorsteentechniek

Bespaar veel geld met een gedegen spouwmuurisolatie

Geplaatst op

Een oude woning heeft veel sfeer en zorgt voor bijzondere woonervaring. Er zijn veel mensen die houden van de nostalgische sfeer die zo’n pand uitstraalt. Alleen de energierekening is in vele gevallen een stuk minder poëtisch, zodat hier naar verloop van tijd een gedegen oplossing voor gevonden moet worden. Een oplossing voor het financiële vraagstuk is de spouwmuurisolatie. In deze blog nemen we een aantal voordelen van deze isolatie met je door.

Gel besparen

Een van de redenen om te kiezen voor een gedegen isolatie hebben we al in de introductie van dit artikel aangehaald, het gaat om het besparen op de kosten voor energie. De energierekening val steevast hoog uit wanneer de isolatie niet op orde is. Veel oude woningen hebben nauwelijks of een verouderde isolatie. In monumentale panden komen we nog vaak isolatie met stro tegen. De spouwmuur (de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur), wordt gevuld met isolatie om in de winter de warmte binnen te houden en de kou buiten en in de zomer de warmte buiten te houden. Wanneer de isolatie niet goed is, zul je extra moeten verwarmen of koelen en dat kost energie en energie kost geld. Met een gedegen spouwmuurisolatie kun je tot wel 700 euro per jaar op je energierekening besparen.

Je investering terugverdienen

Een spouwmuurisolatie is geen goedkope aangelegenheid op de korte termijn. Je moet rekenen op zo’n 2200 euro voor een gedegen spouwmuurisolatie. Maar het rendement wat je hebt met deze investering is wel hoog, namelijk zo’n 11%. Je verdient dus echt met deze vorm van isolatie. En dat maakt het wel erg aantrekkelijk. In sommige gevallen kom je in aanmerking voor subsidie vanuit de gemeente, provincie of het Rijk. Laat je goed informeren over de mogelijkheden op het gebied van subsidie, dan wordt je voordeel alleen maar groter.

Erfgoed behouden, gezonder wonen

Wanneer de isolatie van een pand op orde is, zien we vaak een verbetering op twee vlakken: het woongenot stijgt, want tocht, koude en vocht krijgen nog nauwelijks een kans en het interieur van het pand blijft in een betere conditie. Vocht is een grote oorzaak van problemen in oude architectuur, zoals scheuren in de muur (vocht dat bevriest zet uit en richt schade aan). Daarbij is het ongezond om in een vochtig huis te wonen, want bacteriën en schimmels groeien goed in een vochtige omgeving. Comfortabel en gezond wonen is beter mogelijk met een goede spouwmuurisolatie.

Conclusie

Wanneer je huis (monumentaal of niet) je lief is en je graag wilt besparen op je energierekening, dan is spouwmuurisolatie echt iets wat je moet overwegen. In gemiddeld 4 jaar is het mogelijk om je investering van 2200 euro, terug te verdienen. Een goede manier om ook na 4 jaar, geld te blijven besparen.

Meer ontdekken?

We bieden je tips en informatie om jouw wonen en klussen een stuk makkelijker te maken. Op onze site vind je interessante artikelen om je kennis een beetje bij te spijkeren. Welke soorten steigers zijn er eigenlijk en wat zijn de risico’s van zelf werkzaamheden aan je dak uitvoeren? Lees snel verder en ontdek het zelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden