Mabo schoorsteentechniek

Welke soorten steigers zijn er allemaal?

Geplaatst op

Hieronder lees je welke soort steigers er zijn en welke het beste bij jouw situatie past. Er zijn namelijk verschillende soorten steigers, zoals rolsteigers en vouwsteigers, en elke hebben zo hun sterke en zwakke punten. Het is goed om deze punten te kennen zodat je straks niet de verkeerde soort steiger koopt.

Vouwsteigers

Een vouwsteiger is ideaal voor korte bouwwerkzaamheden. Dit type steiger kan snel en eenvoudig opgezet worden op locatie en vervolgens ook eenvoudig weer ingeklapt worden. Deze constructie is een stuk veiliger dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een ladder.

Rolsteigers

Rolsteigers kun je gemakkelijk en snel verplaatsen door de wieltjes die eronder zitten. Tijdens gebruik kun je de wielen op de rem zetten, zodat je op een stabiel platform te werk kunt gaan. Een rolsteiger is handig bij bijvoorbeeld schilderwerk, waarbij je de steiger regelmatig zal moeten verplaatsen.

Kamersteigers

Het voordeel van een kamersteiger is dat hij extra smal is en daardoor eenvoudig door de opening van een deur past. Door opbouwstukken te gebruiken kun je de kamersteiger verhogen tot zes meter. Ideaal voor klussen in kleine ruimtes of smalle steegjes.

Ladders en trappen

Voor kleinere werkzaamheden en klusjes op een kleinere hoogte kun je prima aan de slag met een ladder of trap. Denk hierbij aan enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladders, vouwladders en reformladders. Houd er hierbij rekening mee dat een ladder minimaal een meter boven het steunobject moet uitsteken wil je veilig het dak kunnen betreden. Voor overige klussen, waarbij u gewoon op de ladder blijft staan, kunt u een formule gebruiken voor het berekenen van de benodigde ladderlengte:

  • Benodigde ladderlengte in centimeter = objecthoogte in centimeter) x 1,07

Zo zie je dus dat er verschillende soorten steigers zijn die allemaal geschikt zijn voor een andere soort klus.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden