Mabo schoorsteentechniek

Verhuizen: hét stappenplan dat voor iedereen geldt

Geplaatst op

Een verhuizing brengt vaak veel stress met zich mee. Daarom slaan velen de handen ineen met een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Je kunt echter zelf veel doen om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. In dit blog geven we je tips om het plan uit te werken.

1.      Een goede voorbereiding is het halve werk

Door goed voor te bereiden, versnel je het verhuisproces aanzienlijk. Dit betekent dat je eerst moet bepalen hoe je kamerindeling wordt. Je kunt de spullen dan al op de juiste plek neerleggen. Verhuis je je spullen in verhuisdozen? Plak dan in je oude woning al een sticker op de doos wat de nieuwe locatie van de spullen in je nieuwe huis wordt.

2.      Maak het huis voor de verhuizing schoon

Uitpakken van al je spullen in een stoffig, smerig of vies huis is niet de beste manier om te beginnen. Als het nieuwe huis leeg is, maak dan eerst goed schoon. Je kunt makkelijker bij de lastige hoekjes en je woning is nog meubilairvrij.

3.      Breng na de schoonmaak het meubilair binnen

Voordat het uitpakken van kleine items begint, is het raadzaam om eerst het grote meubilair neer te zetten. Een volle kamer met verhuisdozen zorgt voor onoverzichtelijkheid en het weglaten hiervan voorkomt bovendien gevaarlijke struikelpartijen.

4.      Uitpakken van de verhuisdozen (per kamer)

Alles mag dan eindelijk in je nieuwe huis zijn, maar door het grote aantal dozen weet je niet waar je moet beginnen met uitpakken. Het hebben van een plan van aanpak zal dit probleem oplossen, zodat jij je in het nieuwe huis kunt vestigen zonder in chaos te verzuipen.

5.      Zet dozen in de juiste kamer

Zoals eerder in deze blog al aangegeven, doe je er verstandig aan om de verhuisdozen in het oude huis al gestructureerd te hebben. Plaats ze vervolgens direct in de juiste kamer op basis van je post-It’s. Het helpt je de wirwar aan dozen te voorkomen.

6.      Til dozen nooit vanuit je rug

Als je zelf aan de haal gaat met het tillen en verhuizen van dozen, dan moet je erop letten dat je op de juiste manier tilt. Zak – zeker bij zwaardere dozen – altijd door je knieën en ga dan langzaam om hoog. Dit scheelt je na tientallen dozen behoorlijk wat rugpijn.

Gerelateerde berichten

Verhuizen: efficiëntie tips

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel dat ze verhuizen heel goed zelf kunnen. In sommige gevallen kan het ook wel goed uit pakken, maar het...

Lees meer

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden