Mabo schoorsteentechniek

De verschillende soorten Europallets

Geplaatst op

Europallets zijn de pallets die in Europa het meest gebruikt worden. Dit heeft te maken met de eigenschappen van deze pallet. Zo hebben ze de standaard afmeting van 80 x 120 centimeter, zijn ze EPAL gecertificeerd en behandeld volgens de ISPM-norm. Dit maakt de pallets zeer geschikt voor de transport van goederen binnen en buiten Europa. Alleen welke Europallets zijn er en welke kun je het beste kiezen? In deze blog behandelen we de verschillende soorten die er zijn.

Nieuwe Europallets

Allereerst kun je kiezen voor nieuwe Europallets. Deze pallets zijn volledig nieuw en worden door grote bedrijven in de eigen fabriek geproduceerd. Het voordeel hiervan is dat nieuwe Europallets EPAL-gecertificeerd en HT-behandeld zijn. Hiermee voldoen de pallets aan de ISPM-15 norm en zijn ze niet alleen geschikt voor de transport binnen Europa, maar ook daarbuiten. Daarnaast zijn ze door de HT-behandeling ook uitstekend in te zetten in de voedingsindustrie, waar hygiëne erg belangrijk is.

Gebruikte Europallets

Een goedkoper alternatief van nieuwe Europallets zijn de gebruikte Europallets. Deze soort wordt ingekocht vanuit heel Europa en intern gecontroleerd op gebruiksschade. Op basis van deze controle krijgen de pallets het label A-kwaliteit of B-kwaliteit. Uiteraard wordt eventuele opgespoorde schade vakkundig gerepareerd, zodat de pallets weer geschikt zijn voor de transport van goederen. Hebben de pallets teveel schade? Dan worden ze netjes naar een recyclingbedrijf gebracht, zodat het hout weer verwerkt kan worden bij het maken van andere pallets.

A-kwaliteit

Deze gebruikte Europallets zijn maar een aantal keren eerder gebruikt. Ze zijn nog in zeer goede staat en eigenlijk zo goed als nieuw.

B-kwaliteit

Deze pallets hebben lichte sporen van gebruik. Soms is het hout wat verkleurd, waardoor je qua uiterlijk wel een verschil ziet met nieuwe pallets of gebruikte pallets van A-kwaliteit. Het voordeel hiervan is dat deze pallets wel een stuk goedkoper zijn dan de andere soorten.

Europallets huren

Een ander alternatief is het huren van Europallets. Als je de pallets niet blijvend nodig hebt maar tijdelijk, dan kan het zeker voordelig zijn om te kiezen voor het huren van Europallets. Informeer eens bij een specialist op het gebied van pallets naar de mogelijkheden van palletverhuur.

Gerelateerde berichten

Verhuizen: efficiëntie tips

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel dat ze verhuizen heel goed zelf kunnen. In sommige gevallen kan het ook wel goed uit pakken, maar het...

Lees meer

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden