Mabo schoorsteentechniek

Zo renoveer je je huis zonder dat het teveel geld kost

Geplaatst op

Eens in de zoveel tijd is het leuk om je woning te verbouwen voor een nieuwe look. Zo een huis renovatie moet je eigenlijk zien als een speciaal project of plan waarbij je vanaf het begin begint. Je kunt ervoor kiezen een architect in te huren, maar als je geld wilt besparen is de eerste stap om de leiding te nemen over dit project. In deze blog delen we een aantal ideeën en belangrijke zaken om je huis binnen een schappelijk budget te renoveren.

Maak een plan

Een goede planning is de sleutel tot een goede verbouwing. Wanneer je zelf aan de bak gaat, moet je je concentreren op zowel het grotere geheel als de kleinere onderdelen. Brainstorm over je wensen, schrijf je einddoel op voor elke ruimte en bepaal hoelang je over elke klus gaat doen. 

Budgetteren

Aangezien je je huis economisch wilt renoveren, is het belangrijk dat je een limiet voor je uitgaven bepaalt. Tijdens het maken van je plan schrijf je op hoeveel je maximaal per klus wilt uitgeven en hier ga je niet overheen. 

Deuren

De eerste indruk van je huis is je deur. Je kunt ervoor kiezen de deur volledig te vervangen. Wanneer deze in goede staat verkeert, kun je de deur ook alleen schilderen. Deuren kunnen van invloed zijn op de verlichting van je kamer. Tip: als het om een donkere kamer gaat, schilder het plafond en de deuren in dezelfde kleur, maar 50% lichter. Deuren worden het mooist wanneer je ze schildert met metaalverf.

Open haard

Een open haard is heerlijk, vooral in de winterdagen. Hij hoeft echter niet alleen te bestaan uit een kale vuurhaard. Overweeg om accessoires toe te voegen die jouw haard een grote opknapbeurt geven. Een gigantische spiegel boven de open haard of verse bloemen, de mogelijkheden zijn eindeloos en ze hoeven geen fortuin te kosten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden