Een Waterontharder kopen is voor veel mensen een beproefde manier om gemakkelijk een einde te maken aan de aanvallen die kalkaanslag in hun woning doet. De aanslag is niet alleen gericht tegen de Senseo, ook waterleidingen, de verwarmingsinstallatie en de prijzige vaatwassers en wasmachines zijn de klos. Je kunt een keuze maken uit verschillende waterontharders. We gaan in deze blog jou een aantal tips geven waardoor het kiezen uit de verschillende opties makkelijker wordt. Lees snel verder. Lees daarnaast ook de andere blogs op onze site. Want we houden ervan om je met leuke teksten te inspireren! 

Welke waterontharder raden jullie aan? 

Het is belangrijk om te weten dat er een aantal populaire waterontharders zijn die niet heel erg milieuvriendelijk zijn. Die zorgen ervoor dat het zoete drinkwater, waar mensen en dieren dagelijks van afhankelijk zijn, steeds zouter wordt. Dat is een problematische ontwikkeling die overal in de wereld (natuurlijk niet alleen door toedoen van waterontharders) te zien is. We zien in gebieden waar veel waterontharders gebruikt worden waarin zout een hoofdrol speelt, dat water aan het verzilten is. Dit is een zorgelijk omstandigheid die we natuurlijk zo snel mogelijk moeten keren. Dat kan met de magnetische waterontharder die niet werkt met zout. 

Een beter milieu door een waterontharder

Er zijn meer voordelen verbonden met het gebruik van een waterontharder in huis. Denk bijvoorbeeld aan de apparaten waar kalkaanslag in gaat zitten. Wist je dat deze op een gegeven moment erg slecht gaan presteren. Daarbij is het zo dat ze ook nog eens een keer veel eerder stuk gaan. Op deze manier kom je dus te staan voor veel meer kosten: maandelijks op de energierekening en voor de aanschaf van apparaten die snel stuk gaan. Bij een vaatwasser tikt dit snel aan.