Mabo schoorsteentechniek

Welke soorten verwarming kunnen in mijn tuinhuis?

Geplaatst op

Een tuinhuis is superleuk en gezellig natuurlijk. Mensen zijn dol op tuinhuizen. Ze kunnen maanden uitzien naar het moment wanneer eindelijk het ontwerp concreet uitgewerkt is in de tuin. In deze blog geven we je enkele tips om een verwarming in je tuinhuis te maken. Ontdek de beste voor jou.

Centrale verwarming

Een slimme manier om je tuinhuis te verwarmen is door de centrale verwarming van je woning door te trekken naar het tuinhuis. Dit kun je doen door de leiding naar buiten toe onder de grond te verleggen naar het bouwwerk in de tuin. Laat het gewoon door een loodgieter doen, zodat er geen ongelukken ontstaan.

Sfeervolle houtkachel of open haard

Voor de ultieme romantische avond in het tuinhuis is het erg prettig als je deze kunt verwarmen met een sfeervolle houtkachel of open haard. Het is dan belangrijk dat het rookkanaal zo gemaakt wordt, dat het hittebestendig is naar buiten toe. Zodat dat je tuinhuis geen vlam vat. Laat het vooral aan expert over. Ook is het slim om eens in de zoveel tijd je rookkanaal eens flink uit te laten raggen. Zo ontstaat er geen schoorsteenbrand.

Elektrische kachel

Een eenvoudige oplossing waar je alleen een elektriciteitsaansluiting voor moet hebben in je tuinhuis, is de elektrische kachel. Meestal is dit een losstaand apparaat. Een elektrische kachel kan behoorlijk wat energie verbruiken, waardoor je rekening moet houden met een wat hogere energierekening. Wanneer je dit compenseert met andere dingen, verandert er niet zoveel. 

Waarom een tuinhuis zo leuk is?

We hebben het in deze blog steeds gehad over een tuinhuis met een leuke inrichting. Dus niet over het tuinhuis waar alleen wat gereedschap in ligt en als opslagplek dienstdoet. Het leuke ingerichte tuinhuis kan veel verschillende functies vervullen. Bijvoorbeeld als buitenkamer voor een student of dienst doen als een logeerkamer. Er zijn ook wel mensen die bijvoorbeeld van hun tuinhuis een muziekstudio maken. Ook schilders en kunstenaars zijn dol op tuinhuize (die overigens niet alleen van hout maar ook gewoon van steen of beton gemaakt kunnen zijn), omdat ze daarin goed hun kunstwerken kunnen maken. Wanneer je een tuinhuis inrichten als atelier, dan is dit perfect voor de creatieveling.

Een tuinhuis in de tuin zorgt gewoon voor een boel gezelligheid en geeft direct een mooie gerichtheid of een centrum aan de tuin. Zo wordt het ook een stuk makkelijker om een inrichting te ontwerpen.

Blijf ons volgen voor meer interessante en inspirerende blogs. We blijven informeren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden