Mabo schoorsteentechniek

Wat zijn de meest populaire vloeren?

Geplaatst op

Er zijn zoveel keuzes als het gaat om het kiezen van een vloer, dat je soms niet uitkomt. In deze blog gaan we je een aantal dingen vertellen die te maken hebben met het kiezen van de vloer. Zo gaan we je vertellen wat de meest populaire voeren zijn en bij welke stijl ze passen als het gaat om het inrichten van je woning. Lees snel verder en doe je voordeel ermee.

Plavuizen vloer

De plavuizen vloer komt weer helemaal terug. Hij is een tijdje weggeweest, in de jaren ´70 was deze vloer erg populair. Nu is dat weer zo, dit komt door de slijtvastheid van de vloer en het gemak waarmee deze schoon te maken is. Vooral in de keuken zien we dan vaak deze vloer terugkomen. De vloer past bij de industriële stijl, maar ook bij de Scandinavische.

Gietvloer

Het is de gietvloer die bijzonder populair is. Dit is al enkele jaren zo, maar het is wel een nieuwe verschijning in onze woonkamer. Eigenlijk best wel gek dat deze vloer ooit alleen in fabrieken te zien was. Doordat de industriële stijl populair geworden is, zien we deze vloer ook bij de mensen thuis liggen. Niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook vanwege de vele goede eigenschappen die de vloer heeft. Hij is slijtvast, verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemakkelijk schoon te maken.

Houten vloer

Een echte klassieker is de houten vloer. Vroeger lag deze in kastelen en paleizen. Koningen liepen er overheen. We kennen allemaal het wonderschone visgraatmotief waarin de houten vloer vaak gelegd wordt. Deze vloer heeft een relatief hoge prijs, maar gaat wel erg lang mee en is te reviseren wanneer deze slijtage zou laten zien. Qua uitstraling past de vloer het beste bij een Scandinavische stijl waarin veel natuurlijke elementen gebruikt worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden