Mabo schoorsteentechniek

Wat is de prijs van een mooie kunstgrasmat voor de tuin?

Geplaatst op

Stel je voor: je bent super druk, maar je wilt toch een mooie grasmat in de achtertuin. Je ziet het niet zitten om wekelijks het gras te maaien en een tuinman gaat je eigenlijk te ver. De allermakkelijkste oplossing hiervoor is het aanleggen van een degelijke kunstgrasmat. Simpel, onderhoudsvriendelijk en toch stijlvol. Maar welke prijs betaal je voor kunstgras? Wij leggen je uit welke variabelen de prijs van jouw kunstgras bepalen.

Lastige vormen verhogen de kunstgras prijs

Houd er rekening mee dat er verschillende factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de kosten. Als je bijvoorbeeld een kunstgrasmat wilt die andere vormen en lastige hoeken heeft, dan is de kunstgras prijs per vierkante meter hoger.  

Het aantal vierkante meters kunstgras

Nog een variabele is het aantal vierkante meters dat je wilt hebben. Een grotere tuin volleggen met kunstgras is gewoonweg duurder dan een kleinere tuin. 

De kwaliteit van het kunstgras

Dan is er nog de kwaliteit die je kiest. Een goedkoop kunstgras is handig om de initiële kosten laag te houden, maar op de lange termijn zou het kunnen dat dit gras sneller slijt en toch vervangen dient te worden.

Wie gaat het leggen?

Als je liever probeert om het geld te besparen en zelf het kunstgras te leggen, dan is het belangrijk om rekening te houden met alle extra kosten van het kopen of huren van de apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een schop, een schep, een kruiwagen en een zandstrooier (bij een groot aantal vierkante meters). 

Laat je het liever door een professional doen? Er zijn veel voordelen verbonden aan het inhuren van een professional voor je kunstgras. Een professional beschikt over alle benodigde apparatuur, zoals trilplaat, grasmaaiers en andere kleinere gereedschappen. Houd er rekening mee dat een professional al gauw € 70,- per uur rekent. Een tuin van 50 m2 is hij of zij al gauw een dag mee bezig. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden