Mabo schoorsteentechniek

Waarom het visgraatmotief zo populair is?

Geplaatst op

In de zestiende eeuw ontstond er in Italië een bijzonder motief waar koningen en prinsen door betoverd werden. We hebben het over het visgraatmotief. Het sierde de vloeren van paleizen, kastelen en buitenverblijven. Met andere woorden, de elite liep ermee weg. Dit is eeuwen zo gebleven. We nemen in deze blog met je door waarom het motief vandaag de dag zo populair is. Lees snel verder om te ontdekken hoe je kunt profiteren van het visgraatmotief. 

Visgraadmotief en vloerverwarming

In de zestiende eeuw werd het visgraatmotief ontwikkeld en het was direct populair. Deze populariteit sloeg over naar Frankrijk waar de koning het al snel in zijn paleizen en kastelen wilde hebben. De jaren daarna is het wisselend populair en impopulair geweest. Tegenwoordig is het weer heel gangbaar om een visgraatmotief te hebben in de vloer. Vaak is deze vloer dan gemaakt van hout, maar er zijn ook nieuwe vindingen, zoals visgraat tegels. Het voordeel van deze dingen is dat ze gemakkelijk te leggen zijn en zeer modern. In combinatie met vloerverwarming zijn ze handig: ze bewegen lekker mee met de warmtewerking (uitzetten en inkrimpen vloer door verwarmen en afkoelen), omdat ze flexibel zijn. 

Verdere voordelen visgraatmotief

Een van de grote voordelen van het visgraattegels is dat de vloer eenvoudig te leggen is. Wanneer je een houten vloer legt in dit motief, dan is het veel lastiger en kost het veel meer tijd. Daarnaast is een houten vloer veel duurder dan houtvloertegels. De laatste optie stelt je in staat om een interieur in te richten voor een realistisch bedrag, maar met een hoge kwaliteit. Precies wat veel mensen graag zien. 

Laat een expert het leggen

We raden je aan om een expert de vloer te laten leggen. Op deze manier weet je zeker dat de resultaten professioneel zijn. Meestal doe je niet elk jaar een update van je interieur. Dan is het dus wel fijn de resultaten direct zo goed mogelijk te hebben. Door dit klusje uit te besteden aan experts kun je er zeker van zijn dat het helemaal goed komt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden