Mabo schoorsteentechniek

Van bouwval tot droomhuis: een oneindig proces

Geplaatst op

Uit huis gaan en op jezelf wonen gebeurt vaak in verschillende stappen. In de meeste gevallen geldt dat je voor het eerst uit huis gaat zodra je gaat studeren aan een hogeschool of universiteit in een grote stad. Veel studenten kiezen ervoor om een kamer te huren, zodat ze veel tijd besparen en kunnen genieten van meer vrijheden. Nadat ze hun studie hebben afgerond, is het prioriteit om een baan te vinden. De locatie van het kantoor waar je komt te werken, is van grote invloed op je nieuwe woonplaats. Veel mensen kiezen er in eerste instantie voor om een woning te huren. De inrichting bestaat in dat geval vaak uit een combinatie van “oude” inboedel uit je studentenkamer en tweedehands meubels. Geld uitgeven aan een nieuwe keuken of vloer is in een huurwoning erg zonde en soms zelfs niet toegestaan. Het echt “eigen maken’ van je woning, start wanneer je ervoor kiest om een woning te kopen. Al het geld dat je uitgeeft, is een investering en draagt bij aan de waarde van je eigen woning. Het proces om je koopwoning helemaal naar eigen wens te maken, is echter een langdurig en lastig proces. In dit blog geven we je tips om dit proces te versnellen. 

Wees geduldig

De eerste tip om het proces te versnellen, klinkt wellicht enigszins tegenstrijdig, maar het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om je nieuwe woning in te richten. Velen lopen namelijk tegen het probleem aan dat ze te veel meubels en decoratie in één keer aanschaffen, waardoor ze niet in het achterhoofd houden dat het ook bij elkaar moet passen. Iedereen heeft zijn eigen smaak en het is makkelijk om bepaalde decoratie of meubels mooi te vinden, maar onthoud altijd dat het ook bij elkaar moet passen. Daarom adviseren we om niet te snel van alles te kopen, maar altijd het complete plaatje in je achterhoofd te houden en zorgvuldig je keuzes te maken. 

Benut de ruimte

Om te voorkomen dat je woning overvol wordt en het chaotisch oogt, is het belangrijk om de ruimte in je woon- en slaapkamer verstandig te benutten. Afhankelijk van het aantal inwoners, maak je keuzes voor bepaalde meubels. Een simpel voorbeeld: de bank. De bank in je woonkamer is een van de belangrijkste meubelstukken. Het is de plek waar je ’s avonds even lekker tot rust kunt komen en languit een serie kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een van de vele hoekbanken kopen of kun je kiezen voor een zogeheten tweezitter. 

Huur een interieurstylist in

Er bestaan veel verschillende interieurstylisten die op aanvraag aan de slag gaan met het samenstellen van verschillende meubels en kleuren om jouw droomhuis te creëren. Aan de hand van jouw smaak, doet de interieurstylist een visueel voorstel. Het nadeel van een interieurstylist is dat ze vaak erg prijzig zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden