Mabo schoorsteentechniek

Tips voor problemen met je sloten

Geplaatst op

Een slot gebruik je natuurlijk haast dagelijks. Het kan dus gebeuren dat je met de tijd mee mankementen gaat ervaren met je sloten. Aangezien de sloten een belangrijk onderdeel is van de veiligheid van je woning is het natuurlijk belangrijk dat de sloten goed zijn werk doen. Gelukkig hoef je hiervoor niet alle kennis zelf in huis te hebben. In deze blog zullen wij je wat tips geven met wat je kunt doen bij sloten die een tijdelijk probleem hebben of sloten die wat professionelen hulp kunnen gebruiken. Hoe wanneer en door wie jij dit kunt oplossen.

Wat te doen bij een stroef slot

Een stroef slot is misschien wel het meest voorkomende probleem. Bij een stroef slot ervaar je vaak dat de sleutel niet soepel meer in het slot wilt draaien bij het openen en sluiten van de deur. Dit is erg frustrerend, maar kan vooral voor vervelende gevolgen leiden. Zo kan bijvoorbeeld je sleutel gemakkelijk afbreken als je iets te veel kracht moet zetten bij het draaien van de sleutel. Of wilt je slot op den deur helemaal niet meer open gaan. Zeker bij haast of als je naar de toilet moet is dit vervelend. Daarom is het belangrijk in dit geval om je sloten te laten vervangen door een bedrijf die hier verstand van heeft en goed advies kan geven voor een slot waarbij dit verholpen kan worden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld goed terecht bij slotenmaker Barendrecht. Wat ook nog een voordeel is van je slot vervangen, is dat je sleutels ook weer gloed nieuw zijn dat je de reserve sleutels kan geven aan de gene waarvan jij het vertrouwd. Het is toch erg fijn om te weten wie er nou eigenlijk allemaal een sleutel van jou in het bezit hebben

Wat te doen bij bevroren sloten

Het is weer winter en de tempraturen dalen snel. Zodra het tempratuur gedaald is naar het  vriespunt kan dit voor ongemakken zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijke problemen met je sloten ervaren. En zeker als je haast hebt is dit vrij vervelend. Je auto, fiets en huis kun je niet openen of sluiten. Dit zorgt ervoor dat je het moet zien op te lossen in een korte tijd. Je wilt tenslotte niet te laat komen op je werk. Tips om het slot snel te kunnen ontdooien:

  • Verwarm de sleutel met een aansteker.
  • Föhn het bevroren slot zodat het weer gaat ontdooien.
  • Slot ontdooien met een warme kruik (dit kan iets meer tijd kosten).
  • Slotontdooier, dit product is bij veel winkels te koop of online.
  • Gebruik kruipolie zoals WD40 voordat het gaat vriezen.

Wat je vooral niet moet doen is het slot ontdooien met kokend water. Dit kan wel helpen tegen het ontdooien, maar zorgt er ook weer voor dat het nog sneller terug bevriest. En dat wil je natuurlijk niet. Anders kom je weer niet terug thuis of is je sleutel zelf al vast gevroren aan het slot. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden