Mabo schoorsteentechniek

Tips voor een goed beveiligde woning

Geplaatst op

Je eigen huis is dé plek waar je de meeste tijd doorbrengt, tot rust komt en je uitsluitend doet waar je jezelf goed bij voelt en de plek waar je jezelf 100% veilig dient te voelen. Een veilig gevoel in huis kan worden beschadigd door een toename in het aantal inbraken in de buurt of de aanwezigheid van hangjongeren tot in de late uurtjes. Er zijn verschillende manieren om het gevoel van volledige veiligheid in huis te vergroten. In dit blog geven we je een aantal tips om je woning beter te beveiligen en met een gerust gevoel in huis te zitten. 

Sloten

Om thuis een compleet veilig gevoel te hebben, raden we je aan om regelmatig de staat van je sloten te controleren. Verouderde of beschadigde sloten zijn namelijk een stuk eenvoudiger open te breken door inbrekers. Naast sloten op de deur, is het ook verstandig om sloten op de ramen te laten bevestigen door een professionele slotenmaker, zoals Slotenmaker Den Haag. Inbrekers worden namelijk steeds brutaler en openen zonder moeite binnen enkele seconden een raam. Er bestaan tegenwoordig zeer geavanceerde sloten die bestendig zijn tegen de nieuwste inbraaktechnieken, zoals een kerntrekbeveiliging. Heb je net een nieuwe woning gekocht? Dan raden we je aan om alle sloten te vervangen. Je weet namelijk niet aan wie de vorige bewoners hun sleutels hebben uitgeleend en hoeveel sleutels er in omloop zijn. Door je sloten te laten vervangen, verklein je de kans op een inbraak en zit je met een veilig gevoel in huis. 

Buitenlicht met bewegingssensor 

Inbrekers slaan voornamelijk hun slag via de achtertuin. Hier lopen ze het minst risico om gezien te worden en hebben ze de meeste tijd om de deuren of ramen te openen. Om te voorkomen dat inbrekers je huis binnenkomen is het verstandig om buitenverlichting te plaatsen dat voorzien is van bewegingssensoren. Op die manier zorg je ervoor dat er verlichting aanspringt zodra de inbreker de achtertuin binnensluipt. Het aanspringen van de verlichting zorgt ervoor dat de inbreker schrikt en vergroot de kans dat hij hierdoor op de vlucht slaat. Daarnaast is de kans hierdoor groter dat de inbreker gezien wordt door voorbijgangers. 

Licht aan

Daarnaast raden we aan om te allen tijde een lampje aan te houden wanneer je jouw woning verlaat. Hierdoor verklein je de kans enorm dat een inbreker een poging doet om in te breken. Bovendien ga je hierdoor ook met een geruster gevoel ’s avonds de deur uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden