Mabo schoorsteentechniek

Sloten beschermen tegen vrieskou

Geplaatst op

Je kent het wel, van die koude winterdagen met veel regen en wind en wanneer het echt koud wordt het ook nog eens gaat vriezen. Het kan dan voorkomen dat het vriezen wat verhindering kan veroorzaken in je ochtendritueel. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je sloten bevroren zijn door het weer. Dit is natuurlijk erg vervelend! Daarom zullen we je wat tips geven om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je slot weer open kan krijgen en je dus niet te laat zult komen voor je afspraak!

Wat je zelf kunt doen

Om te voorkomen dat je sloten gaan bevriezen of snel beschadigen is het natuurlijk belangrijk dat je de sloten goed onderhoud. Zo is het verstandig om je sloten regelmatig in te smeren met een siliconenspray. Dit kan helpen om het ijs buiten te houden en de sloten soepel te laten werken. Mocht dit advies te laat zijn of ben je vergeten om de sloten te onderhouden. Dan geven we je graag wat tips hoe je ervoor kunt zorgen om het ijs alsnog te laten verdwijnen.

  • Gebruik een haardroger om de sloten te ontdooien. Zet de haardroger op de laagste stand en richt de warmte direct op het slot. Dit zal het ijs snel laten smelten.
  • Gebruik een aansteker. Het zal iets langer duren dan wanneer je een Föhn gebruikt, maar jij of iemand in de buurt heeft dit wel sneller bij de hand.
  • Probeer het ijs te laten smelten met je eigen warme adem. Mocht je echt niets bij de hand hebben dan kun je het slot nog altijd met je eigen warme adem laten ontdooien.
  • Gebruik een slotenontdooier. Dit is een speciale vloeistof die speciaal is ontworpen om ijs te laten smelten in sloten. Je kunt deze vloeistof in een spuitbus kopen bij jouw plaatselijke bouwmarkt.

Kom je er zelf niet uit

Mocht je alles geprobeerd hebben en krijg je het niet voor elkaar? Zorg er dan voor dat je het slot nooit gaat forceren. Dit kan voor grotere problemen zorgen. Zo kan een slot flink beschadigen en zul je het hele slot moeten vervangen. In dit geval raden we dan ook aan om een slotenmaker te raadplegen. Zij hebben de juiste gereedschappen en technieken om het slot snel en efficiënt te ontdooien en te repareren. Voor meer informatie raadpleeg de slotenmakers van slotenmaker-eindhoven.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden