Mabo schoorsteentechniek

Makkelijk je woning netjes houden

Geplaatst op

Een Waterontkalker kopen is een goed idee om je woning kalkvrij te houden. In deze blog nemen we met je door hoe je dit gemakkelijk kunt doen. Daar kun je veel profijt van hebben. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips! 

De functie van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat je apparaten niet vol komen te zitten met kalkaanslag. Wanneer er wel kalkaanslag komt in de apparaten dan is dit geen goed nieuws. Ze gaan namelijk eerder stuk wanneer er aanslag in zit. Daarbij is het ook zo dat ze veel meer energie verbruiken. Dat is iets wat aan het einde van de maand geen prettige boodschap is voor je portemonnee. 

De waterontharder zorgt ervoor dat kalk uit het water wordt gehaald, of dat dit juist erin opgelost blijft zitten, en zich niet hecht aan de verschillende apparaten en leidingen in je woning. 

Verschillende waterontharders

Er zijn verschillende waterontharders die het gemakkelijk maken om kalkaanslag tegen te gaan. We raden je aan om voor een waterontharder te gaan die werkt met magnetische straling en niet voor de waterontharder die werkt met zout en een ionenwisselaar. Deze laatste haalt kalk uit het water, maar uiteindelijk komt het water met zout in het zoete grond- en oppervlaktewater terecht. In Amerika zijn daar in sommige delen van het land al problemen mee. Het is dus verre van ecologisch om zo’n apparaat aan te schaffen. Ga dus voor een magnetische waterontharder. Die werkt met magnetische straling. Het is een apparaat dat heel gemakkelijk op de hoofdwaterleiding aan te sluiten is. Daarna heb je er geen omkijken meer na. Dit in vergelijking met de andere waterontharders waarvan je het zoutreservoir van bij moet vullen. 

Blijf onze blog volgen, dan kom je alles te weten over wonen, binnenhuistechniek en meer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden