Mabo schoorsteentechniek

Je ruimte in huis vergroten zonder te verhuizen

Geplaatst op

Overweeg je te verhuizen omdat je meer ruimte nodig hebt? Wacht er nog even mee. Door je huis efficiënter in te ruimen kun je je spullen beter kwijt. Met deze tips lijkt je huis ineens een stuk groter.

Creëer multifunctionele ruimtes

Het is best handig om elke ruimte een aparte functie te geven, maar soms heb je die luxe simpelweg niet. Combineer daarom eens de functie van twee ruimtes in één, bijvoorbeeld door de studeer- en logeerkamer te combineren. Zou houd je vanzelf extra ruimte over.

Creatief met opslag

In elk huis zijn wel ongebruikte ruimtes te vinden. Heb je een rare knik in de muur van de woonkamer? Gebruik het om spullen te stallen. Een veelvoorkomende ruimte waar veelal niets mee gebeurt is het gebied onder trap. Hang er een paar planken of zet er een opslagkast neer!

Multifunctionele meubels

Een groot 2-persoons bed slaapt heerlijk, maar het neemt wel veel ruimte in beslag. Waarom combineer je het niet met je bank? Dan kun je meteen de functies van de ruimtes combineren en houd je veel extra ruimte over om anders in te richten.

Zolder en de kelder

In de ruimtes onder of boven het huis ligt vaak nog veel winst. Veel mensen besteden weinig aandacht aan de inrichting van de zolder, terwijl het qua oppervlakte wel veel potentie heeft. Hetzelfde geldt voor de kelder, heb je überhaupt al eens over de inrichting nagedacht?

Gebruik je tuin

Beperk jouw speurtocht naar extra ruimte niet tot de ruimte in je huis, kijk ook eens daarbuiten. Heb je je schuur al optimaal ingeruimd? Vooral als je de tuin weinig gebruikt is dit de ideale optie om spullen te stallen. Met een simpele houten kast kom je al een heel eind.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een renovatie of een uitbouw. In dat geval heb je een deskundige partij nodig. In de regio Amsterdam kun je dan terecht bij aannemer Anton Vermeulen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden