Mabo schoorsteentechniek

Je oude open haard renoveren of een nieuwe aanschaffen?

Geplaatst op

In oude woningen vind je vaak prachtige, oude open haarden waar je, als je hem splinternieuw zou moeten aanschaffen, een fortuin voor betaalt. Het kan zijn dat hij er niet meer zo mooi uitziet, zoals hij dat ooit was. Dan speelt waarschijnlijk de vraag: ga ik een nieuwe houtkachel aanschaffen of laat ik mijn oude open haard renoveren?

Niet meer zoals hij ooit was

Je kent ze wel, die prachtige oude open haarden die je in films en kastelen altijd ziet. Ze stralen luxe uit en je zou ze bijna niet aan willen steken. Maar het kan zijn de schoorsteen niet meer goed functioneert of dat er stukken van de schouw zijn afgebroken. 

Open haard laten renoveren

Een goede oplossing hiervoor zou zijn om je oude open haard te laten renoveren. Het moet natuurlijk wel bij je interieur passen en je moet weten dat er een prijskaartje aanhangt. Door hem te laten renoveren geniet je wel nog jarenlang van de prachtige, oude open haard.

Een nieuwe open haard of kachel aanschaffen

Een andere optie die je hebt, is om een nieuwe open haard of kachel aan te schaffen. Op deze manier kan je er een uitkiezen die perfect aansluit bij de stijl van je woning. Je hebt hierbij de keuze uit een open haard of een kachel. Bij een kachel zit er een deurtje met glas voor het vuur, waardoor het veiliger kan zijn voor kinderen, maar ook voor de rest van uw interieur. Er komen niet zomaar vonkjes van het brandende hout terecht op je vloer, vloerkleur of bank. 

Onderhoud van je nieuwe kachel

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe kachel wel in goede staat blijft en je er dus nog jarenlang van kan genieten, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Haal regelmatig de houtresten en de as uit de kachel, zodat hij niet alleen goed blijft branden, maar ook netjes eruit blijft zien. 

Maak hem ook regelmatig schoon. Wil je hiervoor water gebruiken? Zorg er dan voor dat je geen kalkresten op de raampjes krijgt. Een oplossing hiervoor is om een waterontkalker aan te schaffen. Hierdoor blijft je kachel er nog jarenlang als nieuw uitzien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden