Mabo schoorsteentechniek

Hoe verbeter je de akoestiek in je huis?

Geplaatst op

Zit je huis wel eens vol visite – bijvoorbeeld tijdens een verjaardag die je met je hele familie viert? En heb je dan ook moeite met het verstaan van familieleden door de galm? Dan is het tijd om de akoestiek in je huis te verbeteren. Zo moet je bijvoorbeeld voorkomen dat je een minimalistisch interieur hebt; dat veroorzaakt galm. Ook kan een akoestisch plafond al veel schelen. Hieronder vind je nog enkele tips die je hierbij zeker kunnen helpen.

Inrichting

Stoffen meubels absorberen veel geluid; daarom kunnen deze meubels zeker helpen bij het verbeteren van de akoestiek in je huis. Maar ook meubels waar je niet zo snel aan denkt reduceren galm; denk aan boekenkasten, planten(bakken) en schilderijen.

Vloeren

Een goede vloer kan al veel betekenen als het gaat om de galm in je huis. In de regel geldt dat hoe harder een vloer is, hoe slechter de akoestiek is. Een hardere vloer weerkaatst namelijk meer geluid. Een tip om dit te voorkomen is om een (hoogpolig) kleed op de vloer te leggen.

Gordijnen

Gordijnen van volle stof absorberen geluidstrillingen, ze verminderen daarmee de weerkaatsingen van het geluid. Combineer gordijnen met raambekleding (zoals vitrage) voor de beste resultaten.

Plafond

Een goede manier om galm te reduceren is door akoestische plafondpanelen tegen uw plafond te zetten. Deze panelen vallen totaal niet op doordat ze dezelfde kleur als het plafond krijgen. Dit zorgt voor een akoestisch plafond en vallen nauwelijks op.

Zo zie je dat er verschillende manieren zijn om de akoestiek thuis op een vrij eenvoudige manier te verbeteren. Onze voorkeur gaat uit naar het maken van een akoestische vloer en plafond, aangezien dit je het meest oplevert als het gaat om het verminderen van galm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden