Mabo schoorsteentechniek

Hoe hou ik mijn woning lekker warm?

Geplaatst op

In een woning moet het lekker warm zijn. Dat is past lekker leven. Dit kan ook allemaal heel stijlvol gerealiseerd worden. Er zijn tal van opties die ingezet kunnen worden om van je huis echt een comfortabel thuis te maken. In deze blog willen we je even bijpraten. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.

Open haard 

In een open haard vind je het vuur dat je woning heerlijk kan verwarmen. Dat is niet het enige, de sfeer die zo’n haard uitstraalt is naast de warmte een uiterst prettig effect. Je geniet meer van een woning als de sfeer goed is. Met een open haard (al eeuwenlang een sfeermaker) sla je direct een homerun!

Vloerverwarming

Er bestaan ook minder opvallende, maar zeker niet minder sfeervolle verwarmingsoplossingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vloerverwarming? Heerlijk en erg ecologisch, want de vloer verwarmt de gehele woning op een gelijkmatige wijze. Deze techniek is ideaal te combineren met een gietvloer, omdat dit type makkelijk uitzet en weer inkrimpt. Dat laatste is het geval vanwege de kunststof waarvan de vloer gemaakt is. Vergelijk dat maar eens met een betonnen vloer: die scheurt door de warmtewerking en is vaak erg stoffig. 

Open interieur, grote ramen

Je kunt je interieur ook lekker verwarmen met zonlicht. Dat is heel eenvoudig. Zorg voor grote ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Daarbij moeten het ramen zijn die dubbel of driedubbel glas hebben. De lucht tussen de glasplaten houdt het temperatuurverschil tussen binnen en buiten goed in stand. Door goede isolatie blijft de warmte van de zon beter in je kamer hangen. Een airco of verwarming is op deze manier ook niet voor niets aan het werk. Dit scheelt allemaal aanzienlijk in de stroomkosten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden