Mabo schoorsteentechniek

Hoe behoud je zuivere lucht in huis ondanks een houtkachel?

Geplaatst op

In de winter staan er vele houtkachels en openhaarden aan. Gezellig en lekker warm natuurlijk, maar de houtrook zorgt voor luchtvervuiling. Doordat de rook van de kachels bestaat uit een mengsel van verschillende stoffen, waaronder fijnstof en roet. Je kunt helaas niet de vervuiling geheel tegen gaan, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de lucht zo goed als mogelijk is te zuiveren. Hieronder geven we je graag een aantal tips. 

Ramen open

Een erg vanzelfsprekende optie, maar zet je ramen open voor frisse lucht. We begrijpen dat het wellicht tegenstrijdig is: de houtkachel aan en de ramen open, maar ook al zou je de ramen op een kiertje open houden, dan zorgt het toch voor meer frisse lucht dan dat je de ramen volledig dicht hebt. 

Zorg voor ventilatie 

Zorg er daarnaast voor dat je luchtroosters in je ramen open hebt, zodat je ook vanuit daar frisse lucht in huis laat stromen. 

Luchtreinigers 

Van diverse merken zijn luchtreinigers te koop. Een effectieve manier om vervuilde lucht te filteren en te zuiveren is met een luchtreiniger. Naast dat het de slechte stoffen van de houtkachel vermindert, helpt het ook nog eens bij mensen met astma, hooikoorts of allergieën. Bekijk wel goed welke luchtreiniger je aanschaft, want een luchtreiniger in de slaapkamer moet weer aan andere eisen voldoen dan in de woonkamer.  

Kamerplanten 

Kamerplanten zijn erg goed voor de luchtkwaliteit in huis, kamerplanten zuiveren de lucht in huis en zorgen voor zuurstof. Je kunt bijvoorbeeld kamerpalmen in huis halen (Arecapalm of Goudpalm), deze voldoen niet alleen aan bovenstaande punten, maar brengen een exotische vibe mee je huis in. Een win-winsituatie dus! Er bestaan daarnaast nog vele andere mooie en zuiverende kamerplanten, zoals aloë vera, klimop (Hedera) en de Lepelplant (Spathiphyllum). Genoeg keuze!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden