Mabo schoorsteentechniek

Het eerste bed van jouw kind kiezen

Geplaatst op

Wanneer jouw kind van het wiegje naar het eerste kinderbed gaat, wil je het beste bed en matras kiezen om jouw kind de kans te geven de hele nacht door te slapen. Er is geen vast of correct moment wanneer jouw kind over moet gaan naar zijn eerste echte bed; het ligt echt aan jou en jouw kindje wanneer je dat doet. De meeste kinderen verhuizen als ze tussen de 18 maanden en 3 jaar oud zijn. Bij de keuze van het eerste bed van jouw kind hebben we een aantal zaken in overweging genomen.

Veiligheid eerst

Het kiezen van het juiste bed is een mijnenveld en kan hen aanmoedigen of juist ontmoedigen om naar bed te gaan. Je moet echter altijd het principe ‘Veiligheid is Koning’ volgen. Het bed moet voorzien zijn van veiligheidsrails aan beide zijden, om te voorkomen dat het kind er ‘s nachts uit valt. Een extra voorzorgsmaatregel is dat het bed niet te hoog van de grond staat, voor het geval dat ze toch vallen. Speciale peuterbedden zijn hiervoor zeer geschikt, omdat ze laag bij de vloer zijn ontworpen en voorzien zijn van zijpanelen om de veiligheid te maximaliseren.

De rails op het bed moeten bovendien smal zijn om te voorkomen dat dat jouw kind vast komt te zitten! Het bed van moet een veilige plek zijn en het is heel belangrijk dat het er veilig uitziet en veilig aanvoelt. Zo kunnen zowel jij als je kind rustig gaan slapen. Een praktische overweging is ook hoe gemakkelijk het bed schoon te maken is: je wilt een bed dat gemakkelijk schoon te maken is met wat zeep en water.

Materiaal van het bed

Kies voor hardhouten materialen voor het bed, in plaats van plastic. Massief hardhout is sterk met zware bodems en duurzame bevestigingsmiddelen. In deze belangrijke fase van het leven van je kind wegen de voordelen ruimschoots op tegen de extra kosten.

Belangrijke investering

Bekijk het bedje in de winkel, want het is een belangrijke investering. Zo krijgt je de zekerheid van de kwaliteit die je koopt. Je kunt altijd online bestellen als je de kans heeft gehad om na te denken over jouw beslissing.

Een kwestie van smaak

Kies een model bed dat past bij de kamer van jouw kind en bij zijn of haar persoonlijkheid. Veel bedden, zoals bureaubedden, zijn voorzien van handige werkplekken en opbergruimte, zodat je de perfecte plek voor jouw kind kunt creëren om te spelen, studeren en te slapen. Laat je kind helpen bij de keuze: het is tenslotte zijn of haar kamer. Door ze hierbij te betrekken, zullen ze het leuker vinden om naar bed te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden