Mabo schoorsteentechniek

Handige materialen voor je tuin: tuintegels en hout

Geplaatst op

De tuin zo nu en dan een opknapbeurt geven is erg leuk. Wij geven je tips wat je kan doen met je tuin. Lees snel verder en laat je inspireren. Wil je gaan voor gemak en plezier? Kies dan voor Onlinetuinwarenhuis.nl tuintegels. Neem een kijkje op hun site door de link hier links aan te klikken. 

Hout in de tuin

Schoonheid: hout is ongetwijfeld het vloermateriaal dat een mooie en esthetische afwerking geeft aan je tuin. Er is ook een zeer grote verscheidenheid aan houtsoorten, zodat je kunt kiezen uit verschillende soorten. De tropische houtsoorten, teak, bamboe en ipe, zijn bestand tegen regen en weersveranderingen. De houten vloeren geven een warm gevoel en zijn veel comfortabeler wanneer je op blote voeten loopt.

Praktisch: een van de grote voordelen van hout is dat, wanneer het op een onderconstructie wordt geplaatst, je in staat bent om de vloer te egaliseren, waardoor onregelmatigheden en de gevolgen daarvan, zoals de ongemakkelijke tafels en stoelen die mank gaan, worden vermeden. Naast het plaatsen van de vloer kun je het beste toekomstige problemen van vochtigheid of lekkages voorkomen, waarbij je ervoor kunt kiezen de vloer te coaten met vernis of een doorzichtige kit.

Tuintegels

Een milieuvriendelijk en betrouwbaar materiaal is de tuintegels. Zowel met een tekening als zonder, is het materiaal populair. Dit vanwege het feit dat het gemakkelijk te onderhouden is en een grote duurzaamheid heeft. De aantrekkingskracht ligt juist in het feit dat het een eenvoudig materiaal. Je kunt gaan voor uniform, maar ook voor een duidelijke variatie. 

Andere soorten stenen vloeren voor buiten

De meest voorkomende steensoorten voor buitenvloeren zijn:

Stenen platen: bestand tegen alle soorten weer, deze platte stenen zijn zeer aan te bevelen voor de koudste plaatsen, omdat ze niet worden beïnvloed door ijs. Een goed onderhouden plaatvloer kan levenslang meegaan.

Graniet: het is niet de goedkoopste optie, maar wel een van de mooiste. Dit wordt ook sterk aanbevolen voor toepassingen in de keuken, vanwege zijn hittebestendigheid, dit materiaal is ook zeer veelzijdig, want het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen.

Leisteen: dit materiaal wordt ook vaak gebruikt voor daken, omdat het een zeer waterdicht materiaal is dat een goede thermische isolatie biedt, waardoor de leisteen ook een geweldige optie is voor trottoirs. Het heeft een grijze kleur, die varieert van lichte tinten tot bijna zwartgrijs, wat een zeer uitgesproken karakter geeft aan een terras. Een optie die zeer esthetisch is.

Verschillen in de ervaring van het materiaal

Er is dus een duidelijk verschil aan te brengen tussen de ervaring die we hebben met hout en de steensoorten. Wanneer we algemene vergelijking trekken, dan kunnen we duidelijk aangeven dat houdt en wat zachter uitstraling heeft dan steen. Daarbij is er binnen de steensoorten ook nog weer een verdeling te maken tussen welke materialen zachter overkomen dan andere. Denk bijvoorbeeld aan beton, dat komt redelijk hard over, maar wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld leisteen, dan is dit laatste een stuk zachter qua ervaring. Er valt dus veel te kiezen voor je tuin. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden