Mabo schoorsteentechniek

Een douglas dakbeschot

Geplaatst op

Heb jij een stenen schoorsteen? Dan is het een goed idee om ook een douglas dakbeschot te realiseren. Een dakbeschot van douglas balken ziet er namelijk mooi uit in contrast met de schoorsteen. Een douglas dakbeschot kan ervoor zorgen dat jouw woning van buiten een fraaiere uitstraling krijgt. Hout zorgt vaak voor een warmere uitstraling en ziet er in ieder seizoen op zijn best uit. Een houten dakbeschot ziet er prachtig uit als het dak besneeuwd is, maar ook als het zonnetje schijnt. Ben jij van plan om een dakbeschot te (laten) maken van douglas balken? Lees dan verder!

Waarom een douglas dakbeschot?

Een douglas dakbeschot koop je vanwege de prachtige uitstraling. Wanneer je een dakbeschot laat maken, ben je soms echter vrij duur uit. Timmer je zelf een dakbeschot in elkaar van douglas balken, dan zul je een stuk goedkoper uit zijn. Dit is echter geen eenvoudige klus en je dient hier vrij handig voor te zijn. Daarnaast mag je geen hoogtevrees hebben als je van plan bent om een eigen dakbeschot te creëren.

Douglas balken zien er zeer mooi uit in combinatie met steen. Als je een stenen schoorsteen hebt, is het dus geen slecht idee om ook voor een douglas dakbeschot te kiezen.

De douglas balken impregneren

Wil je douglas balken buitenshuis gebruiken, dan zul je de balken ook moeten impregneren. Wanneer je dat niet doet, dan zal de levensduur van het hout korter zijn. Door de balken te impregneren zullen deze beter bestand zijn tegen regen. Het is dus een goed idee om ook impregneermiddel te kopen als je met douglas balken aan de slag wilt gaan.

Het kopen van de douglas balken

Belangrijk is ook om voldoende douglas balken te kopen en om voor balken met de juiste afmetingen te kiezen. Daarom is het heel verstandig om vooraf even na te gaan waar je de douglas balken kunt bestellen. Zorg ervoor dat je alle balken meteen bestelt en bestel liever te veel dan te weinig. Vaak geldt dat hoe meer je bestelt, hoe goedkoper je uit zal zijn. Daarom is het aan te raden om in één keer al het benodigde materiaal te bestellen en dit niet te spreiden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden