Mabo schoorsteentechniek

Ecologisch wonen wordt steeds makkelijker

Geplaatst op

In de laatste decennia is het steeds duidelijker geworden dat de aarde te maken heeft met klimaatveranderingen en wij gaan daar ook het nodige van merken, daarom is het erg belangrijk te zorgen dat de verschillende klimaatveranderingen verminderen door iets te doen aan de uitstoot van bijvoorbeeld CO2. Er is steeds meer technologische vooruitgang geboekt waardoor het makkelijker wordt om ecologisch te wonen. Wij nemen in deze tekst een aantal oplossingen met je door waardoor jij makkelijker ecologisch kan wonen en zo een steentje bij kan dragen aan het mondiale probleem van de klimaatverandering.

Verschil minder energie: enkele tips 

Het is gemakkelijk om minder energie te verspillen, als je maar de juiste apparaten aanschaft en hier op een normale manier mee omgaat, zodat je energie bespaart. Er zijn steeds meer apparaten met een A+label, dit is een apparaat dat zo min mogelijk energie gebruikt voor de taken. Dit systeem van labels hanteert men ook bijvoorbeeld bij huizen, dan zegt het label in hoeverre een huis goed geïsoleerd is of niet. Een slecht geïsoleerd huis zal warmte lekken naar buiten en dus zal de energieverspilling hoger zijn, met een goed geïsoleerd huis is het omgekeerde het geval. 

Technologische hulpmiddelen 

Het is mogelijk om energie te besparen door te kiezen voor technologische hulpmiddelen die ervoor zorgen dat apparaten in goede conditie blijven. Een voorbeeld hiervan is een waterontharder aanschaffen om kalkaanslag te voorkomen in apparaten waar water doorheen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser of het Senseo apparaat. Wanneer hier kalkaanslag in gaat zitten, presteren ze minder goed en dat gaat zorgen voor een hoger energieconsumptie van de apparaten. Dat wil je dus niet.We raden je aan om te gaan voor een magnetische waterontharder. Er zijn ook waterontharders die werken met zout, maar dat is ook weer niet goed voor het milieu, want dat zout komt in het zoete drinkwater terecht (grond- en oppervlaktewater als meren en rivieren) Waterontharders vergelijken is dan ook erg belangrijk om te zorgen dat dit apparaat ook ecologisch is.
Het is even puzzelen maar dan heb je ook wat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden