Mabo schoorsteentechniek

De huizenprijzen staan hoog: een goed moment om te verhuizen?

Geplaatst op

We zitten momenteel in begin 2021 en de huizenprijzen lijken maar niet naar beneden te gaan. Er is namelijk een huizentekort en mensen zijn hun kleine appartement ontgroeid. Het lijkt wel of heel Nederland op zoek is naar een koopwoning. Maar is het wel zo verstandig om nu te investeren? In deze blog zoeken we het uit.

Torenhoge huizenprijzen

Zoals aangegeven, zijn de huizenprijzen zeer hoog momenteel (meer vraag dan aanbod). Toch lijkt er na jaren van groei eindelijk een daling aan te komen. Veel speculanten denken dat dit te maken heeft met het coronavirus. Veel mensen zijn zonder inkomen te zitten, mensen geven minder uit en een nieuwe woning zit er nu even niet in. Daarnaast moet de overheid veel investeren om verschillende sectoren in Nederland te redden, of in ieder geval te ontlasten. Kortom: er gaat niet genoeg geld in de rondte en een economische crisis lijkt aanstaande. De prognose is dus dat huizenprijzen aankomend jaar en volgend jaar eindelijk zullen dalen. Uit een “fiscaal” standpunt zou je dus kunnen zeggen dat het beter is om nog even te wachten en nu door te sparen. Het probleem is dat de huizenmarkt soms erg onvoorspelbaar is. Het is dus geen absoluut gegeven dat de prijzen zullen dalen.

Vrijheid

Aan de andere kant zien we dat grotere woningen nu ongekend populair zijn. Vrijstaande woningen die al jaren op de markt stonden en maar niet verkocht werden, worden nu allemaal opgekocht. We denken dat dit komt, omdat er ook een groot deel in Nederland is dat nu eindelijk de tijd heeft gekregen om te kunnen sparen. Ook is de thuis-isolatie voor mensen een “wake-up call” gebleken om groter te willen wonen. Voor hen is nu juist een goed moment om een woning te kopen. 

Verhuizen tips

Ga jij verhuizen? Dan is onze belangrijkste tip om een goed verhuisbedrijf in te huren. Uit ervaring blijkt namelijk dat het een grotere klus is dan veel mensen anticiperen. Een verhuizing is namelijk erg stressvol, en een verhuisbedrijf neemt in ieder geval de stress van het fysieke verhuizen weg. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden