Mabo schoorsteentechniek

Brandwerende opties voor je bedrijfspand

Geplaatst op

Wanneer je de eigenaar bent van een pand, dan wil je natuurlijk volledig voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit je oplegt. En dat is ook niet verwonderlijk, want dat besluit is gebaseerd op de praktijk en zorgt ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken. Het is belangrijk om de ruimtes van het bedrijfspand op een brandveilige wijze in te richten. Als je hier meer over wilt weten, dan raden we je zeker aan om contact op te nemen met Ludec.nl. Ze kunnen je gemakkelijk de nodige informatie geven waar je verder mee komt, want dit bedrijf heeft de juiste expertise in huis en ze werken bovendien alleen met gecertificeerde producten.

Brandwerend afdichten, wat is dat? 

Door je pand in te richten met brandwerende afdichtingen voorkom je dat een eventuele brand zich verspreidt naar andere ruimtes en verhoog je de brandveiligheid van je pand. Veel bedrijven hebben al wel brandwerende deuren en wanden, maar het afdichten van kieren en gleuven schiet er nog weleens bij in. In dat geval zul je je moeten verhouden tot een expert die je zeker kan helpen met brandwerende afdichtingen. Ze dichten dan deze kieren en ruimten met speciale isolatiematerialen. 

Er zijn verschillende categorieën als het gaat om isolatiematerialen, zo zijn er soorten voor isolatie die heel snel ontbranden, dat zijn natuurlijk niet de brandwerende soorten. Ludec.nl, zojuist al genoemd, werkt alleen met zeer brandwerende isolatiematerialen, deze gaan van beperkt brandbaar tot praktisch onbrandbaar. Voor meer informatie, neem even contact met hen op. 

Welke brandwerende opties zijn er allemaal? 

We willen graag nog even een paar brandwerende opties met je doornemen. Je hoorde net al van de branddeuren en wanden. Ook rolluiken zijn bijzonder populair. Deze voorkomen ook dat er gemakkelijk kan worden ingebroken of brandgesticht. Daarnaast zijn er brandwerende plafonds. We raden je aan om experts in de hand te nemen die goed zijn in hun vak. Op Google kun je tal van aannemers in de regio vinden die je een offerte kunnen geven. Je moet altijd even goed kijken of de offerte vrijblijvend is. Kun je het niet online vinden, dan is het goed om met een expert te bellen en indien mogelijk deze toezegging zwart op wit te hebben. Lees verder op onze site om meer leuke blogs te ontdekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden