Mabo schoorsteentechniek

Belangrijke overwegingen bij een open haard

Geplaatst op

Heb je een open haard in huis of wil je deze graag laten installeren? Dan zijn er verschillende zaken waarmee je rekening dient te houden. Een van de dingen is dat de open haard natuurlijk goed moet passen bij de stijl en uitstraling van je woning. Daarnaast wil je ook dat een open haard niet de veiligheid in het geding brengt. Het is immers toch een extra risico op brandgevaar. In deze blog geven we je een aantal tips om rekening mee te houden wanneer je een open haard neemt.

Veiligheid

De meeste openhaarden hebben verschillende ingebouwde veiligheidspunten. Zo worden openhaarden vaak opgeleverd met een scherm wat ervoor zorgt dat brandende houtsnippers niet de open haard uit schieten wanneer het vuur lekker aan het knisperen is. Dit kan natuurlijk wel het beeld van het vuur verstoren en daarom kiezen sommigen ervoor om rondom de open haard voor bepaald interieur te kiezen. Een mooi voorbeeld is dat men ervoor kiest om het tapijt of de vloerbedekking te vervangen voor een vloer die iets minder snel vlam zal vatten. Natuurlijk hangt dit er wel van af of het allemaal past bij je interieur. Een prettige oplossing is een epoxyvloer. Dit zal ervoor zorgen dat het brandgevaar aanzienlijk wordt verlaagd en het is vaak te combineren met verschillende soorten interieurstijlen. Ben je op zoek naar een goede epoxyvloer of een gietvloer, kijk dan op de website van epoxyvloer.nl. 

Ontwerp

Daarnaast wil je natuurlijk ook graag dat de open haard past bij de rest van het bestaande interieur en de bestaande inrichting van de ruimte. Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden als het gaat om het uitzoeken en op maat maken van een perfecte openhaard die past bij nagenoeg elk interieur. Je betaalt hier mogelijk wel wat meer voor dan voor een eenvoudig standaard open haard, maar het is de investering waard als je een volledig interieur hebt wat goed bij elkaar aansluit en elkaar complementeert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden