Mabo schoorsteentechniek

4 tips voor het beveiligen van je nieuwe huis

Geplaatst op

Het inrichten van je huis is ongetwijfeld leuker dan het nemen van beveiligingsmaatregelen. Maar het is een taak die minstens zo belangrijk is. Inbrekers verzinnen steeds nieuwe technieken om je huis binnen te kunnen dringen, dus een goede beveiliging is nodig om jezelf, je gezin en je bezittingen te beschermen. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De deuren en ramen eerst

Het eerste waar je mee begint als het gaat om de beveiliging van je huis zijn de deuren en ramen. Inbrekers komen nog te vaak door de voordeur naar binnen en de ramen zijn de populairste tweede optie. Bij de deur kun je nalopen of het frame sterk genoeg is en of de scharnieren goed vastgemaakt en beschermd zijn. Heb je een brievenbus in de deur? Controleer of het niet gemakkelijk is om via de brievenbus bij het slot te komen. Daarnaast kun je altijd voor extra bescherming slimme sloten installeren.

Voor wat betreft de ramen zijn rolluiken een erg goede investering om de beveiliging te versterken. Als je ’s avonds of als je niet aanwezig bent alle rolluiken naar beneden hebt, wordt het voor inbrekers al veel lastiger om via de ramen binnen te komen. Daarnaast heb je verschillende rolluikonderdelen zoals handzenders, waarmee je alle rolluiken tegelijk kunt bedienen. Behalve de veiligheid zijn rolluiken ook perfect voor het buitenhouden van de warmte in de zomer. Overige verbeteringen aan je ramen zijn prikkelbosjes onder de kozijnen en sensoren die een alarm laten afgaan als het glas breekt.

De kracht van licht

Een van de beste beveiligingsmaatregelen die je kunt nemen is het aanleggen van een goede buitenverlichting. Inbrekers worden afgeschrikt door verlichting die ’s nachts aangaat. Investeer bijvoorbeeld in verlichting die aangaat op basis van bewegingssensoren. Kies daarnaast voor de energiezuinige optie van Ledlampen en verlichting op zonne-energie. Daarnaast is verlichting in het huis vaak een teken dat mensen thuis zijn, iets dat ook inbrekers af kan schrikken.

De grotere kracht van camera’s

Verlichting heeft een afschrikkende werking, maar camera’s zijn minstens zo effectief. Door camera’s op te hangen worden inbrekers snel ontmoedigd. Daarbij heb je tegenwoordig ‘slimme’ camera’s die geactiveerd worden zodra iemand bijvoorbeeld op de oprit loopt. Via je telefoon kun je precies zien wat er aan de hand is, ook al ben je aan de andere kant van de wereld op vakantie. Naast dat je camera’s hebt die ’s nachts kunnen zien heb je ook camera’s met verlichting en camera’s die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Inbrekers zullen niet zomaar een huis binnengaan, tenzij ze verwachten dat er iets te halen valt. Een van de eenvoudigste manieren om je huis ‘veiliger’ te maken is door de waardevolle spullen zo weinig mogelijk in het zicht te hebben. Laat geen dure fietsen in de tuin staan, maar zet ze ergens binnen. Positioneer je tv niet recht voor het raam aan de straatkant van je huis en laat geen geld of andere waardevolle spullen slingeren zodat buitenstaanders ze eenvoudig kunnen zien. Daarnaast is het altijd handig om bepaalde spullen in een kluis te bewaren. Mocht het namelijk toch zover komen dat ze in je huis zijn, dan zijn de meest waardevolle spullen in ieder geval veilig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden