Mabo schoorsteentechniek

3 tips voor veiligheid op het werk

Geplaatst op

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet gebeurt er iets gevaarlijks waarbij snel gehandeld moet worden. Zeker in grote bedrijven waar veel personen aanwezig zijn, is veiligheid heel belangrijk, daarom moet je van te voren goede maatregelen hebben getroffen. Heeft jouw bedrijf alles op orde? Wij hebben hier een paar van de belangrijkste maatregelen opgenoemd.

Brandveiligheid

Brand kan altijd uitbreken en daarom moet je hier de nodige maatregelen tegen nemen. Zo moeten er vluchtroutes zijn en werknemers die zijn opgeleid, zodat ze weten wat er in deze gevallen moet gebeuren. Het beste is in dit geval het gebouw te laten keuren zodat je op de hoogte bent van risico’s en maatregelen van nemen. Daarnaast moet je ook een brandblusser kopen en zorgen voor een goede brand meld installatie.

BHV

Zoals we net al zeiden moet je werknemers opleiden voor gevaarlijke situaties. Hiervoor heb je minimaal 1 Bhv’er oftewel: bedrijfshulpverlener. Deze bedrijfshulpverleners helpen werknemers of bezoeker bij gevaarlijke situaties en weten water moet gebeuren. Zo kunnen Bhv’ers:

  • Eerste hulp verlenen
  • Brand bestrijden
  • Reanimeren
  • Evacueren

Daarnaast kan je ook een van je werknemers een opleiding BBMI laten doen. Deze opleiding is speciaal gericht op het werken met en het onderhouden van je brandinstallatie. Tevens is deze persoon het eerste aanspreekpunt bij de brandweer.

Controle

Zorg naast de vorige 2 tips altijd voor goede controle en onderhoudt. Test je installaties, zorg dat de brandblussers goed onderhouden zijn en zorg ook altijd voor een goed gevulde EHBO-kist met de juiste middelen. Daarnaast moeten je Bhv’ers ook ieder jaar hun cursus opnieuw doen, zodat deze altijd goed weten water moet gebeuren. Je wil natuurlijk niet dat er op het moment dat er iets fout gaat niet de juiste middelen en personen aanwezig zijn, dit kan namelijk grote schade toe doen aan de naam en betrouwbaarheid van je bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij maboschoorsteentechniek nemen we met je door wat je kan doen om je woning en schoorsteen in een uitstekende conditie te houden.

Contactgegevens

Via info @ maboschoorsteentechniek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden